woensdag, mei 22, 2024
HomeVrije TijdEen band: meer dan alleen muziek

Een band: meer dan alleen muziek

Je speelt eigenlijk al jaren gitaar. Je hebt misschien af ​​en toe in cafés en bars gestreamd, en af ​​en toe een kerstdrankje gespeeld met een huisband van Job. Je zult van mensen om je heen horen dat je spelen kunt waarderen. En misschien begint het te imponeren, misschien wil je een echte band beginnen …

Ik kan mijn eigen overtuiging noemen dat spelen in een band naast functie echt een geweldige vrijetijdsbesteding is, maar ook een uitlaatklep. Maak toch onbetwistbaar. Een band is meer dan alleen muziek maken. Veel beginnende bands zullen er tegenaan lopen: de plannen, het probleem eromheen. Dit resulteert ook vaak in tal van mooie muzikale inspanningen.

Het runnen van een band neemt initiatief. In deze blog zal ik je wat ideeën aandragen met betrekking tot punten die ik heb ervaren vanuit mijn eigen ervaring. Precies hoe onderhoud je een band?

1. Bandbinding

Dit is erg belangrijk. Er moet zeker een muziekklik zijn. Maar daarnaast moet een band gewoon een hecht team van maatjes worden. Je moet op elkaar kunnen rekenen, je moet naast je partner ook elkaar herkennen. Regel avonden om elkaar goed te leren kennen naast je muzikale taken.

2. Framework

Neem de tijd om de zaken goed te doen. Doe hier tijdens de oefensessies geen moeite mee, maar maak er toch een officieel moment van: een bandbijeenkomst waarin eveneens notulen worden gemaakt. De opbouw begint met een verzorgd huwelijksrepetiemoment op een vast tijdstip, dat voor iedereen een heilig moment zou moeten zijn. Beoordeel regelmatig uw visie en ook uw doelstellingen met uw band. Dit kan betrekking hebben op de stijl, het arsenaal, de verscheidenheid aan optredens, de periode van de set, enzovoort. Waar is de zorg: nieuwe muziek of een boost aan het programma? Zorg ervoor dat iedereen op dezelfde webpagina komt en dat elke repetitie goed wordt besteed om in de richting van dat doel te functioneren.

3. Taken scheiden

Zorg er daarna voor dat iedereen iets doet om de zaken gaande te houden. Binnen de band heb je zeker een muzikaal briljante zowel als / of bladmuziekmeester. U hebt echter ook een persoon nodig voor de financiering en ook de boekhouding, voor promo, voor logistieke strategieën per optreden, voor externe oproep, om proactief naar banen te zoeken, om alle documenten te beheren, enzovoort. Verdeel deze taken relatief over elkaar en probeer elkaar aan te spreken als iemand zijn werk niet naar behoren doet.

4. Laat je band opvallen

Koop geweldig marketingmateriaal. Om te beginnen zijn dit geweldige opnames van je band die een idee geven van je efficiëntie, live en muziekontwerp. Bovendien zijn dit sociale netwerken: verspreid uw naam op zoveel mogelijk systemen. Houd dit niet alleen actief: artikelberichten over je optredens, maar ook bijtaken of huwelijksrepetitie-afspraken. Ten slotte ben je zelf ook bij gelegenheden aanwezig. Geef een uitstekende banner met je naam of een strandvlag bij de ingang van de plaats waar je speelt.

Niet voor niets hebben professionele bands normaal gesproken een begeleider. Er komt heel veel bij kijken. En u zult deze klussen zeker onderling moeten aanpakken. Maar als iedereen enthousiast is over de band, zul je geweldig zijn!

RELATED ARTICLES

Recente berichten