dinsdag, juni 18, 2024
HomeWonenBestrijd ongedierte met nematoden

Bestrijd ongedierte met nematoden

In het voorjaar zijn we weer compleet. Vroeger was het weer een prachtige lente. Dus nu we veel thuis zijn, is onze tuin een van de beste plekken waar we kunnen kamperen. Velen van ons hebben de tuin dan ook een grondige opknapbeurt gegeven, zodat deze er op dit moment weer aantrekkelijk uitziet. De vraag is nu zeker hoe je ervoor zorgt dat het bovendien mooi blijft. Insecten zijn slechts een van de dingen die uw tuin weer slecht kunnen maken. Parasietbeheersing is dan ook een cruciaal facet en daarvoor willen we niet allerlei milieuvijandige gifstoffen gebruiken. Nematoden kunnen worden gebruikt voor tal van ongedierte. Een larve-variëteit. Op deze blogsite zullen we u veel meer vertellen over hoe het werkt. Daarnaast denken we nog even aan nog een kever, met name bloedluis bij kippen. Lees snel verder!

Hoe werkt het

De aaltjes of larven zijn erg klein. Je koopt ze dus in behoorlijke aantallen om ervoor te zorgen dat het naar behoren functioneert. De larven blijven in de grond en gaan daar op zoek naar hun slachtoffer. Een van die prooien kunnen naaktslakken zijn die zeer schadelijk kunnen zijn voor uw tuin. Een andere is de. Er zijn echter ook nematoden die kunnen worden gebruikt ten opzichte van de buxusrups of de eikenprocessierups. In feite kunnen ze zeer gunstig zijn ten opzichte van alle soorten bugs waarmee we op verschillende manieren kunnen worstelen. Hoe het werkt, is dat je de nematoden koopt. Normaal gesproken koop je deze in een pakket dat uit slechts 12 miljoen kan bestaan. Dat is niet echt teveel, aangezien u al 500.000 per m2 nodig heeft. De nematoden zoeken dan de grond op voor hun doelwit en gaan het binnen. In dit doelwit laten ze bacteriën achter die aanwezig zijn in de darmkanalen van het getroffen doelwit. Hierdoor schakelt de prooi zichzelf als het ware uit. Hij stopt eerst met consumeren, waarna het op een gegeven moment overlijdt en dus ook niet meer gevaarlijk is.

Rode mijt-kompressen

Het grappige is dat je deze nematoden eenvoudig online kunt kopen. Toch kunnen roofzuchtige termieten ook online worden gekocht. Deze verkrijg je in een speciale productverpakking. Het is belangrijk om ze onmiddellijk te gebruiken. Meestal kunnen ze heel lang niet worden onderhouden. Mocht je ze toch langer moeten onderhouden, dan is het verstandig om ze op een koele plaats te bewaren. Bloedluis bij kippen is een probleem en u wilt dit zo snel mogelijk voorkomen. Bloedluizen leven voornamelijk 's nachts, overdag zie je ze nauwelijks. Mijten, of rode mijten, voeden zich met het bloed van kompressen en nemen ook extreem snel toe. Deze beestjes worden bovendien bijzonder energiek in de lente. Bij kippen herken je de bloedluis aan de rode tint. Als je dit ziet, is het aan te raden om meteen roofzuchtige termieten te gebruiken.

Ik hoop echt dat de tips over nematoden en roodmijtkompressen je echt hebben geholpen. Veel succes met het bestrijden ervan en praat altijd met iemand die er verstand van heeft als je je zorgen maakt. Op deze manier weet u zeker dat u zo efficiënt mogelijk met insecten kunt omgaan en dat u het lenteklimaat weer kunt waarderen.

RELATED ARTICLES

Recente berichten