woensdag, juli 17, 2024
HomeWonenNieuwbouw of een bestaande woning kopen?

Nieuwbouw of een bestaande woning kopen?

Is de kans groot dat u uw eerste woning snel koopt of mogelijk verhuist? Dan ben je eigenlijk op het punt gekomen dat er 2 soorten koopwoningen op de vastgoedmarkt zijn, nieuwbouw en bestaande bouw en constructie. Maar welke woning kiest u? In deze blog hebben we de voor- en nadelen van zowel nieuwe als bestaande constructies voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis wordt vaak op de markt gebracht voordat het huis er zelfs is, dus de bouw moet nog beginnen. U bent daarmee de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er heeft nog niemand in uw huis gewoond. Deze woningen zijn bovendien zeer modern en hebben bovendien een gunstige energiescore. Je huis wordt bovendien op naam gelanceerd en daarnaast heb je weinig onderhoud. U bepaalt hoe alles er zeker uit zal zien en ook wat er vanaf de allereerste minuut in terug te vinden is op het gebied van vloerbedekking, behangpapier, aankleding enzovoort.

De voordelen van een bestaand gebouw

Het aanbod van bestaande constructies is vele malen groter dan het aanbod van nieuwe constructies. Simpelweg omdat deze woningen al bestaan. Er is dus zowel een enorme als gevarieerde variëteit. Verder hoef je niet te wachten tot de bouw en de bouw klaar zijn want deze woning bestaat momenteel, je kunt als het ware alsnog verhuizen volgende maand wanneer de bestaande eigenaar de woning mag verlaten. Bovendien hebben tal van bestaande woningen nog persoonlijkheid en een zekere sfeer uit het verleden. De woningen van vandaag worden niet meer gebouwd zoals ze vroeger waren. Als u bijvoorbeeld van een hoog plafond houdt, plaatst u deze gewoon in bestaande constructies. Er is ook een ander alternatief om over de vraagprijs te onderhandelen.

De nadelen van gloednieuwe constructie

Normaal gesproken zijn er ook enkele nadelen aan een nieuwbouwwoning. Doordat de woning al wordt aangeboden voordat met de bouw wordt begonnen, kunt u niet zo snel mogelijk intrekken. Af en toe moet u ongeveer 6 maanden of een jaar wachten. Echt irritant natuurlijk als je andere huis al op de markt is gebracht. U moet ook zorgen voor dubbele uitgaven en voor een verzorgde marktprijs. Er zijn doorgaans maar een paar woningen beschikbaar terwijl de vraag erg groot is, zeker in de Randstad. Op het moment dat u uw woningkrediet niet volledig kunt krijgen of er bepaalde onzekerheden zijn vanwege bijvoorbeeld de hypotheekrente op uw woning en dit proces wordt vertraagd, kan het zijn dat u het risico loopt af te lopen. Je hebt ook maar een beperkte keuze omdat er maar een paar duplicaten worden ontwikkeld.

De nadelen van bestaande bouw en constructie

Uiteraard zijn er nog een aantal negatieve aspecten aan bestaande gebouwen, zoals de kosten van de koper. Een ander nadeel kan een minder wenselijk stroometiket zijn of onderhoudskosten omdat uw huis een renovatie kan krijgen. In het meest vreselijke geval moeten sommige dingen ook worden gereconstrueerd en ook / of vernietigd. Op deze manier kunnen uw kosten een stuk hoger zijn, zeker als u later ontdekt dat er iets niet klopt met het huis.

Heeft u overigens geen antwoord op de vraag "hoeveel kan ik krijgen"? Kijk daarna op hypotheekrente.nl voor een offerte van uw optimale hypotheek.

RELATED ARTICLES

Recente berichten