Mijn Urban Jungle

Mijn Urban Jungle

Ik heb altijd wel een plant hier en daar in huis gehad, maar ze echt goed verzorgen deed ik achteraf gezien nooit. Bleef het leven dan bleef het leven, ging het plantje dood dan kocht ik gewoon een nieuwe. Nee, echt spreken van een “band” met de planten kon je niet. Vandaag de dag is dat echter heel anders. Ik kan nu zelfs spreken van een Urban Jungle, 1 waarin planten blijven leven.

Urban Jungle woonkamer
De woonkamer ging er met elke nieuwe plant steeds een stuk gezelliger uitzien.

In juni 2016 begon het balletje richting een Urban Jungle te rollen. Na een kleine verandering van ons interieur kwam er steeds meer groen in ons huis. Het verzorgen van mijn toen nog klein aantal plantjes zorgde voor plezier en een enorme rust. Ik verdiepte mij vanaf toen meer in de verzorging van de planten die ik huis had en zo begon ik het steeds leuker te vinden.

Urban Jungle (Spiderplant)Mijn moeder wilde deze zielig uitziende graslelie (spiderplant/Chlorophytum comosum) niet meer, dus nam ik hem mee naar huis. Met veel aandacht en liefde is hij geweldig gegroeid en heeft hij zelfs vele baby’s gekregen.

Na het goed verzorgen van de planten, en ze in leven weten te houden, kwam ineens het stekken van plantjes om de hoek kijken. Vanaf dat moment wakkerde bij mij echt de passie voor kamerplanten aan. Het verzorgen, stekken, een zielig plantje overnemen van iemand en zorgen dat deze er weer mooi uit komt te zien. Zo. Ontzettend. Leuk!

Urban Jungle (zaagcactus en sedum burrito)
De bovenste plant is een Epiphyllum Anguliger (zaagcactus) en de onderste is een Sedum burrito. Wat zijn ze leuk he?!

Inmiddels is er anderhalf jaar voorbijgegaan en kan ik zeggen dat dit toch echt wel mijn ding is. Heb een lichte verslaving ontwikkeld als ik heel eerlijk ben en ben van 5 tot 10 planten naar 100+ gegaan. Dat is dan wel weer zo met deze hobby, het is nog best lastig om een mooie plant achter te laten in het tuincentrum en op die manier heb je er al snel heel veel in huis. Zo heb ik er gisteren ook weer twee aangeschaft, kon het niet laten. Ik ging voor een hangpot en kwam met twee planten thuis. Ach, ze zaten beiden in een hangpot zal ik maar als excuus geven dan ;)

Houd jij ook zo van kamerplanten?

12 gedachten over “Mijn Urban Jungle

 1. Ik volg(de) jouw blog eigenlijk al heel lang, maar ben nooit zo van het reageren haha. Ik wilde nu wel even laten weten dat ik het super leuk vindt dat je het weer hebt opgepakt!
  Naast je recepten en overige gezellige blogjes lijkt het me heel leuk om van jou wat meer te leren over kamer planten verzorging. Want momenteel ben ik het type als het leeft dan leeft het en zo niet koop ik iets nieuws. Helaas zijn bijna al mijn planten de afgelopen twee maanden dood gegaan.. zelfs planten die ik al 3 jaar had. Ik geef ons nieuwe huis de schuld haha maar waarschijnlijk ook een gevalletje ‘ik doe maar wat met de verzorging’. In ieder geval kijk ik uit naar je volgende blogjes!

  1. Wat leuk dat je nu dan wel de tijd neemt om te reageren! Een nieuwe plek kan voor stress zorgen bij planten, dus dat zou het (deels) kunnen zijn ja.

 2. Ik vind het heel leuk om te zien hoe jij zo op kunt gaan in je passie voor planten. Het staat dan ook erg leuk in jullie interieur. Hoe je precies een plantje moet gaan stekken, zou ik nog wel eens willen leren. Misschien een tip voor een handige blogpost? :)

 3. ik vind plantjes heel leuk maar ik wil en kan het niet vol hebben in huis. sowieso nog niet de ruimte er voor en een aantal dieren die er graag aan knagen.
  maar ook toen mijn vader nog bij ons woonde en op de veiling werkte was het letterlijk een jungle hier en dat was niet erg leuk meer haha
  bij jou vind ik het zo op de foto het er gezellig uit zien.

  1. Dat is inderdaad altijd wel even oppassen wanneer je ook dieren in huis hebt. Ik kan best begrijpen dat je vader het maar al te leuk vond om steeds nieuwe plantjes mee te brengen, vind ik ook haha. Ik probeer alleen wel altijd een fatsoenlijk plekje te vinden en is die er niet, dan laat ik de plant in de winkel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *