Mijn recept voor heerlijke pancakes

Mijn recept voor heerlijke pancakes

Sinds deze week gaan mijn dochters weer naar school en in dit nieuwe jaar hanteert de school geen continurooster meer. Dit betekent dat mijn moppies voor het eerst sinds hun schooltijd gezellig thuis lunchen. Zo fijn. De meiden vinden het zelf ook geweldig en zitten echt met een lach van oor tot oor aan tafel. Ik houd er zo enorm van. De gedekte tafel, meiden om mij heen en al kletsend genieten van de lunch. Super gezellig!


Afgelopen dinsdag besloot ik ze te verrassen met pancakes. Verrast waren ze zeker en bovendien enorm hongerig, want er zijn er flink wat doorheen gegaan haha. “De lekkerste pancakes ever!”, liet L. weten. Goed om te horen, want zij zijn altijd wel een beetje mijn graadmeter of ik een recept deel of niet. Gelukkig zijn ze goedgekeurd, dus bij dezen het recept.

Wat je nodig hebt voor 25 tot 30 stuks is het volgende:
400 gram bloem
zakje bakpoeder
60 gram kristalsuiker
mespuntje zout
theelepel kaneel
300 gram kwark
250 gram melk
4 eieren
2 dopjes vanille aroma


Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout in een grote schaal. Meng de kwark, melk, eieren en het aroma in een aparte schaal voordat je ze toevoegt aan de droge ingrediënten. Vervolgens kun je alle ingrediënten bij elkaar doen, meng dit tot een mooi beslag. Er kunnen nog wat klontjes zichtbaar zijn, maar dat is niet heel erg.


Verhit een pan met olie op medium vuur en giet hier wat van het beslag in, ik gebruik hier een kleine sauslepel voor. Dat schept precies genoeg voor de grootte die ik wil hebben. Bak dit lichtbruin aan beide kanten en dat is het. Simpel, maar zo lekker. Vooral met wat vers fruit, chocoladepasta, honing of gewoon met wat roomboter en poedersuiker zoals mijn dochters het ’t liefst eten.

Hele fijne donderdag gewenst!

2 gedachten over “Mijn recept voor heerlijke pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *