Mijn bestelling van Stekjes & Zo

Mijn bestelling van Stekjes & Zo

Via Instagram kwam ik terecht op de webshop van Stekjes & Zo waar ze zowel planten als stekjes verkopen. Na hier even te hebben rondgeneusd besloot ik een bestelling te plaatsen, ik liet het al weten in mijn Hoya blogpost van vorige week. Gisteren heb ik ze dan mogen ontvangen en natuurlijk wil ik mijn bestelling even showen.Hoya Carnosa Publicalix:
Ik heb geen idee welke soort dit is, dus ik weet ook niet welke bloemen eraan kunnen komen. Het blad vond ik al erg leuk vandaar dat mijn keuze op deze was gevallen.Hoya Australis Lisa:
Mijn moeder en ik hebben rond dezelfde tijd de Hoya Carnosa Tricolor, dachten we. Twee weken geleden liet zijzien dat haar Hoya ook in de bloei stond, echter zagen deze bloemen er heel anders uit dan die van mij. Na de twee planten nog eens te hebben vergeleken zag het blad er toch ook duidelijk iets anders uit. Na flink wat googelen kwam ik erachter dat we toch niet dezelfde hadden, zij bleek een Hoya Australis Lisa te hebben. Zo leuk! Toen ik hem dus in de webshop van Stekjes & Zo zag, wist ik dat ik hem niet kon laten staan en zo bestelde ik hem mee.Hoya Krimson Queen:
De Krimson Queen, wat een mooi blad heeft deze! Groene bladeren met witte randen en zoals je hierboven ziet kunnen er zelfs (zo goed als) compleet witte bladeren verschijnen. Ik ben heel blij met deze <3

Selenicereus Chrysocardium  #zijdieblogt #urbanjungle #plants #kamerplanten #epiphyllum #epiphyllumcrysocardium  #selenicereus #selenicereuscrysocardium #fernleafcactus

Ik bestelde naast de drie Hoya’s ook nog een stekje van de Epiphyllum (tegenwoordig Selenicereus) Chrysocardium, ook wel een Fernleaf cactus genoemd. Ik had hem nog niet eerder gezien, maar vond hem meteen zo ontzettend leuk. Het was mijn bedoeling om hem in stukken te knippen en zo een potje te kunnen vullen i.p.v. dat het één blad is, maar eigenlijk vind ik hem wel leuk zo. Knippen kan altijd nog toch.

stekjesenzo-leaves

De planten zien er gezond uit en waren goed ingepakt/vastgezet in de doos. De levertijd is door de coronacrisis wat langer, maar dat werd na een bericht netjes doorgegeven. Stekjes & Zo is zeker een shop waar ik vaker zou kunnen bestellen. Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *