“Mam, ik wil het echt heel graag.”

“Mam, ik wil het echt heel graag.”

Al jaren vraagt Celina een aantal keer per jaar of ze haar haren kort mag. Kort als in een “jongenskapsel”, net als haar broer. Nu ben ik van mening dat het haar eigen keuze moet zijn, maar toch durfde ik dit niet uit angst dat ze er spijt van zou krijgen.

Eergisteren kwam daar de vraag weer. Ik liet haar weten dat ik wat angstig was dat ze er spijt van zou krijgen, waarop ze antwoordde: “Mam, het is wel mijn haar en ik wil het echt heel graag korter, als ik het niet leuk vind dan weet ik dat. Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd.” Tja, daar sta je dan. Gisteravond zochten we samen op Pinterest naar een leuk kapsel en zo kwamen we uit bij een bob, kort van achteren en langere plukken aan de voorkant.

14maart2018-celinakorthaar

Vanochtend was het dan zover. Ik legde de vrouw uit hoe Celina het wilde hebben, liet een foto zien en zei dat het eigenlijk hetzelfde soort kapsel moest worden als dat van haar collega die op dat moment achter de kassa stond. Tijdens het knippen liet ik nogmaals weten dat de korte achterkant moest overlopen naar langere plukken aan de voorkant.

Echter, zoals wel vaker bij de kapper, heeft de kapper het alsnog anders geknipt. Een beetje als een “bloempotkapsel”, ik kon wel janken. Ik was zo bang dat Celina het niet mooi zou vinden. Ik wilde de vrouw eigenlijk van alles zeggen, maar ik besloot het te laten voor wat het was. Op de kappersstoel zat namelijk mijn meisje met een glunderend gezichtje, onwijs trots naar zichzelf te kijken. Ze heeft kort haar, eindelijk. En dat is alles wat ze al die jaren wilde. Wat is ze toch stoer! <3

20 gedachten over ““Mam, ik wil het echt heel graag.”

 1. Ik vind het mooi! Maar snap jou wel…. wat toch jammer dat er niet goed geluisterd werd. Maar het blije koppie is idd waar het om draait! Topper is ze! Xx

 2. Wat een stoere meid! Het staat haar echt heel leuk!
  Ik was vroeger ook nooit van het lange haar, had ook meestal een bob, en heb het zelfs een keer echt kort gehad. Al moest dat toen van mijn moeder, die vond het wel makkelijk voor de zomervakantie haha! Ik leek toen echt op een jongetje.

 3. Staat hardstikke leuk, lekker stoer.
  Toen ik twaalf was ben ik zelf (met toestemming en geld van papa gekregen) naar de kapper gegaan en het helemaal kort laten knippen. Net als mijn broer, haha.
  de kapster twijfelde, mocht het echt wel van mijn ouders. Moest ze niet even bellen.
  Maar ik wou het al zo heel erg lang en het mocht niet van mijn moeder. Van mijn vader wel dus die zei op een gegeven moment “ga maar en laat het knippen zoals je wil” .
  Ik was ontzettend blij met mijn korte koppie. Mijn ma wat minder, die vond het zo zonde van mijn lange goudblonde haar.
  Ik heb nu drie dochters en zou het ook heel erg zonde vinden als ze het kort zouden willen, maar zou het denk ik toch wel toelaten. Makkelijk praten natuurlijk, want ze willen juist alleen maar lang haar ;)

 4. Wat ziet het erg gaaf uit! En wat denkt ze er al goed over na, ze heeft wel een punt :) Maar het is heel mooi geworden hoor!
  Jammer dat de kapster niet doet wat jij vraagt, als jullie idee niet goed was geweest had dat dan gezegd! Bijv van het idee is goed maar ik zou het zus en zo doen want ….
  Celina is blij en daar gaat het om! Stoere bikkel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *