“Ik blog niet voor de reacties”

“Ik blog niet voor de reacties”

De vakantie is hier inmiddels afgelopen en twee van de drie kinderen zitten weer op school. De middelste is thuisgebleven om nog wat aan te sterken, ze is namelijk de hele vakantie ziek geweest. Zo ontzettend sneu. Nu het huishouden zo goed als gedaan is en zij boven in mijn bed televisie ligt te kijken, kan ik even een blogpost online plaatsen.

Heb van alles waar ik over wil schrijven, maar ik merk dat ik wat terughoudender ben geworden voor wat betreft het delen van persoonlijke gebeurtenissen/gevoelens. Jammer eigenlijk, want ik weet nog dat ik het altijd wel fijn vond om van mij af te schrijven op mijn vorige site. Daarnaast gaven de reacties die daarop kwamen altijd wel een soort steuntje in de rug of een “Je bent niet alleen” gevoel.

Nu plaats ik eigenlijk alleen nog maar posts over planten en recepten en misschien komt het dan ook wel daardoor dat de reacties op ‘Zij die blogt’ wat uitblijven. Niet iedereen heeft wat met planten en wat plaats je nou onder een recept die je waarschijnlijk al eerder hebt voorbij zien komen. Ik heb altijd gezegd “Ik blog niet voor de reacties“, maar ik merk nu toch wel dat het een groot onderdeel is van het bloggen. Het maakt het bloggen toch nog ietsjes leuker dan dat het al is.

Anyway. Celina vroeg mij onlangs waarom zij niet meer met haar foto’s + verhalen op mijn site staat. Ik heb haar gezegd dat ik niet zeker wist of zij dit nog wel wilde, zo heeft haar broer er namelijk totaal geen behoefte meer aan en dat respecteer ik. Ik heb haar uitgelegd dat alles wat ik online plaats, altijd online te vinden zal zijn. Ook nadat ik alles van mijn site verwijderd hebt. Celina liet weten het te begrijpen en wil toch wel weer graag zo af en toe verschijnen in blogposts, maaaarrr niet voordat ze eerst de foto’s en verhalen heeft bekeken en gelezen. Helemaal goed, zo zou ik het zelf ook willen. Dus met de tijd zal mijn grote meid ook weer eens haar gezicht laten zien op ‘Zij die blogt’. Waarschijnlijk heeft het dan alsnog met planten of een recept te maken, maar daar moet je het dan maar even mee doen :D Kind is nu eenmaal net zo gek op planten en bakken van lekkers als ik.

Croton

Weer een beetje van de hak op de tak allemaal, maar als je mij al langer volgt dan weet je dat ik vaak zo ben haha. Ik sluit deze post dan ook gewoon af met een plantenfoto, ik ontdekte namelijk gisteren dat mijn Croton bloemknoppen heeft ennuh…daar word ik erg blij van. Fijne dag vandaag!

6 gedachten over ““Ik blog niet voor de reacties”

 1. Ik vond inderdaad je familieverhalen het leukste en daar had ik ook het meeste mee. Ik vond je ideetjes altijd zo leuk en vind jet jammer dat die niet meer komen. Ik had er veel aan kunnen hebben! Met planten heb ik helemaal niks (ik laat alles dood gaan haha), maar vind het evengoed leuk om een glimp op te vangen van je bezigheden :)

 2. Ik vond je familieverhalen ook het allerleukste en die mis ik een beetje. Je creativiteit was ook zo leuk. Ik ben ook niet echt een plantenmens helaas maar ik vind het leuk dat je er wel weer bent (en leuk dat Celina ook af en toe voorbij zal komen!). Ik mis zelf ook wel reacties op mijn blog . Ik had hiervoor een lifestyle blog en daar kreeg ik vrij veel reacties op, nu ik een reisblog heb is dat toch wat minder. Wellicht omdat het een niche is? Maar goed, ik zal proberen wat meer reacties achter te laten (niet alleen bij jou maar ook bij andere favoriete bloggers, want als jij en ik het jammer vinden, zijn er vast meer die dat jammer vinden!). Goed voornemen :)

 3. Ik mis je familie verhalen ook wel… Toch leuk dat je weer zin in hebt om te schrijven, en natuurlijk, de mensen die je zijn blijven volgen vinden ook wel gezellig dat je af en toe (wanneer je er zijn in hebt) wat verhalen over je familie schrijft, de goeie blijven je volgen….
  Keep your head up
  Groetjes vanuit Portugal

 4. Ik kan alleen maar bevestigen wat je zelf al schrijft: ik heb je altijd met plezier gevolgd en doe dat nog steeds, maar heb zelf helemaal niks met planten, dus reageer niet snel op dat soort blogposts en lees ze eerlijk gezegd ook niet altijd… Meer alledaagse dingen en recepten vind ik daarentegen wel erg interessant :) Ik ga mijn best doen om (ook op andere blogs) wat vaker te reageren!

 5. Ik genoot ook van de familieverhalen! En de prachtige foto’s bij recepten waar je van begint te watertanden. Planten vind ik mooi, maar zelf erg moeilijk te onderhouden en dan vind ik het jammer om een reactie achter te laten die er niks mee te maken heeft. Dus dan lees ik het en dan ben ik blij dat je wel weer schrijft.

 6. ik ben een luie lezer hehe
  vroeger zat ik uren achter de computer blogs te lezen en reacties te geven. maar nu heb ik af en toe de computer aan en lees ik snel alles wat ik denk interessant te vinden.
  vaak weet ik ook gewoon niet wat ik moet zeggen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *