Een plekje dat nu zo ver weg lijkt te zijn

Een plekje dat nu zo ver weg lijkt te zijn

Diegene die mij al langer volgen via het internet weten van mijn vorige website ‘CherryFizz’ af, een site die goed draaide en toch iedere dag weer een flink aantal bezoekers wist te trekken. Na vele jaren stopte ik met bloggen en na een geruime tijd kwam ik weer terug met deze nieuwe site. Helaas is het niet meer hetzelfde (geworden). Bezoekersaantallen die enorm laag blijven en vrijwel geen reacties. En als ik eerlijk ben, ik heb daar best moeite mee.

#zijdieblogt #paddestoelen

Nu schrijf ik mijn blogposts omdat ik het nou eenmaal leuk vind om te doen en dat zal ik zeker blijven doen, ook al is het maar heel af en toe. Maar reacties krijgen en je bezoekersaantallen omhoog zien gaan is toch best een leuke bijkomstigheid. Ik weet dat ik dan sowieso meer zou moeten schrijven, maar ik heb vandaag de dag gewoon geen idee meer waar ik over zou moeten schrijven.

Voorheen behoorde mijn site toch wel bij één van de eerste waar je voor van alles terecht kon. Make-up tutorials, recepten, dagelijkse logjes, tutorials voor Photoshop, downloadbare emoticons, blogposts over mijn kinderen en diy waren een aantal van de onderwerpen die voorbij kwamen. Maar tegenwoordig zijn er tig van dat soort leuke sites te vinden. Helemaal top natuurlijk, alleen dat maakt het nog best lastig om “er tussen te komen” zeg maar.

Daarnaast is het praten over mijn gezin wat lastiger geworden of misschien maak ik het mijzelf lastig hoor, dat kan ook. Ik weet gewoon niet zo goed waar ik moet beginnen. Zo heeft Duncan totaal de behoefte niet meer om met zijn hoofd op het internet te staan, niet in verhalen en niet middels een foto. Oke, zo heeeeel af en toe op mijn Instagram achter een slotje.  De meiden daarentegen zouden wel weer op mijn site willen voorkomen, maar ja…waar moet ik dan over schrijven?

Gratis download: 'I put a spell on you poster' #printables #freeprintable #fall #autumn #herfst #kinderkamer #Zijdieblogt #Zijdieblogtprintable #Halloween

Ik wil zo graag. Dat plekje voor mijzelf, het contact met andere mensen (veilig van achter mijn pc vandaan haha), de gezellige reacties, de leuke bezigheid naast de huishoudelijke en verzorgende taken. Een plekje dat nu zo ver weg lijkt te zijn. Ik moet er erg aan wennen, aan het hebben van “een nieuwe site” in de blogwereld van tegenwoordig.

Anyway…ik heb zojuist kleine Halloween elementen aan mijn header toegevoegd en aangezien ik Photoshop al open had staan, maakte ik meteen een nieuwe printable voor in huis. Eén die jij uiteraard ook weer gratis kunt downloaden en dat kan dan via deze link: ‘I put a spell on you‘. Mocht je nou een printable van mij gebruiken dan zou ik het erg leuk vinden om dat te zien/horen. Stuur een foto via email of Facebook/Instagram met de hashtag #ZijdieblogtPrintables. Vergeet trouwens niet de voorwaarden te lezen. Fijne zondag alvast!

20 gedachten over “Een plekje dat nu zo ver weg lijkt te zijn

 1. Ik lees alles nog trouw maar mis inderdaad wel een beetje de leuke dagelijkse verhaaltjes. De fotologjes, de toffe ideeen die je voor de kids had! Gewoon alles over jullie! Niet te moeilijk denken. Er zijn inderdaad veel blogs te vinden maar ken er geen een die nu doet wat jij toentertijd deed :) Gewoon lekker aan de slag gaan en kijken waar het schip strandt. Er is ruimte voor iedereen :) Blogwereld is voor iedereen, de aantallen zijn inderdaad alleen een beetje veranderd :)

  1. Zo fijn om je reactie te lezen Shirley. Dat is het hem inderdaad, ik denk gewoon te moeilijk. Ik “moet” gewoon weer gaan bloggen over de dagelijkse dingetjes (inclusief leuke foto’s etc.).

 2. Ik lees je blog ook nog dagelijks. Maar vind het jammer dat ik al een keer geblokkeerd ben door je op insta zonder reden, vele anderen met mij. Je site heeft een keer op een groot slotje gestaan, waardoor hij niet meer zo toegankelijk werd. Toen begon je weer onder een andere naam, daarna werden weer zoveel van je insta verwijderd.. dus niet om je aan te vallen, maar ik kan begrijpen waarom de bezoekersaantallen zijn terug gelopen.
  Verder niets tegen je: ik ben gek op je kids, op jou als persoon, je blogs en je recepten💕

  1. Bedankt voor je eerlijke reactie Ashley. Niet om mij te verdedigen of zo, ik voel je reactie namelijk niet als aanval, maar wil je wel graag uitleg geven.

   De blokkade op Instagram komt doordat het op die manier makkelijker was om iedereen van mijn account te verwijderen. Toen was er nog geen handige verwijderknop zeg maar. Dit was dus de enige reden, niet omdat je iets lelijks/negatiefs of iets dergelijks had gezegd.

   In de tijd dat mijn site op slot ging, weer volgers verwijderde van Instagram en mijn naam veranderde, ging het niet zo best met mij. Ik liet toe dat mensen mij pijn konden doen zowel op het internet als privé. Hierdoor had ik even geen idee meer hoe ik alles moest aanpakken. Vandaar dus die vreemde periode.

   Ik doelde eigenlijk meer op het feit dat ik nu met een nieuwe site ben begonnen en zo weer nieuwe bezoekers moet trekken. Dat vind ik in deze tijd, met zooooveel andere leuke blogs, lastig.

   Nogmaals bedankt voor je reactie <3

 3. Het bloggen van nu is niet meer wat het vroeger was. Ik ben meeveranderd in de loop der jaren en heb er nog steeds heel veel plezier in.

  Ik denk dat gewoon heel veel mensen niet eens weten dat je terug bent, doordat je van naam veranderd bent en een tijd je IG helemaal afgesloten had. En zie als “nieuwe” blogger die op deze manier blogt dan maar eens te groeien, dat is echt heel lastig, want jij zal het niet, zoals menig blogger nu, van Google bezoekers moeten hebben :-)

  Ik zou het in elk geval super leuk vinden om recepten, baksels, make-up tutorials en diy’s te lezen. Het hoeft helemaal niet zo persoonlijk, waar je gezin bij betrokken is. Maar er is zoveel te schrijven in de style waarin je altijd geschreven hebt. Komt dus vast goed. En consequenter publiceren gaat vast ook weer een vaste stroom bezoekers opleveren :)

  1. Fijn dat je gewoon mee hebt kunnen veranderen en er nog steeds plezier in hebt :)

   Misschien is het dat het ook wel ja, men weet niet eens dat ik weer aan het bloggen ben geslagen. Logisch inderdaad na compleet verdwenen te zijn geweest en met een nieuwe naam te zijn terug gekomen.

   Het gaat ook vast weer goed komen, dat geloof ik echt. Moet er alleen even iets meer moeite in stoppen dan voorheen. Ik schudde de posts altijd zo uit mijn mouw, moet er nu echt even voor gaan zitten zeg maar.

   Recepten blijven in ieder geval sowieso online komen, dat vind ik op dit moment wel echt het leukste om te delen. Make-up tutorials moet ik even over nadenken, zoveel make-up gebruik ik namelijk niet meer haha. Maar gaat helemaal goed komen.

   Bedankt voor je reactie <3

 4. Je blog volgde ik toendertijd ook al. Ik vind het leuk om te lezen en je schrijft heel leuk.
  Helaas heb ik het net even te druk om dagelijks alles bij te lezen en overal op te reageren.
  Vooral plezier houden en bloggen waarover jij wilt bloggen en wanneer. Dat is wellicht nog belangrijker dan allerlei doelen met volgers etc. behalen. Uniek zijn is veel mooier.

 5. Op CherryFizz volgde ik je al met veel plezier. Maar het is inderdaad, bloggen is hartstikke leuk, maar een bezoekersaantal en reacties maakt het toch net wat leuker. Ik lees graag je blogposts en ben blij dat je er weer bent. De rest komt vanzelf weer :)

  1. Leuk om te horen Kelly. Precies dat. Kijk ik hoef echt geen bepaalde groei te zien in mijn volgers of zo, want dat is niet de eerste reden waarom ik weer blog. Maar wanneer je nog gewend bent (van het bloggen jaren terug) om zoveel reacties te krijgen en die krijg je nu dan niet, is dat best even slikken. Ik moet even omschakelen in mijn hoofd zeg maar.

 6. Bloggen mag dan veranderd zijn, de nieuwe blogs vind ik al gauw te commercieel. Eigenlijk volg ik nog steeds de blogs die ik jaren geleden ook al volgde(voor zo ver ze nog bestaan) Dus ik vind het leuk dat jij nog steeds blogt!

  1. Dat vind ik zelf ook ja, het lijkt vrijwel alleen nog maar te gaan om het krijgen van veel gesponsorde posts. Ik snap dat het een makkelijke(re) manier van geld verdienen is, maar het lijkt wel alsof het persoonlijke/echte achter vele sites wegvallen. Vind het wat lastig uit te leggen, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

 7. Ik volgde je ook al jaren op Cherryfizz en doe dat ook nu weer met plezier! Ik kan wel snappen dat het minder makkelijk is om je niche (terug) te vinden, ook al omdat je inderdaad helemaal overnieuw bent begonnen, maar volgens mij is er zeker nog een publiek voor. Gewoon schrijven over wat je zelf boeit en wat je in het dagelijkse leven meemaakt, zoals al door anderen gezegd is :) Als Duncan daar liever niet in voorkomt, is dat zijn beslissing, dus ook dat begrijp ik wel.

  1. Leuk om te horen Manon en gezellig dat je mij weer volgt :) Ik denk dat ik er ook gewoon weer even moet inkomen, maar dat gaat vast goed komen. Ik laat mijn kinderen zelf beslissen of ze op mijn site willen en wanneer zij dit niet willen is dat natuurlijk prima.

   Gisteren was ik toevallig iets aan het typen en kwam er ook een stukje over Duncan uit mijn vingers. Ik zei hem dat ik het niet ging plaatsen, maar dat ik het gewoon even van mij wilde aftypen. Waarop hij antwoordde dat ik het best online zou kunnen plaatsen, maar dan zonder foto waarop hij met zijn gezicht staat zeg maar. Dus ja, ook helemaal goed dan toch :)

 8. ik herken heel veel in wat je schrijft. Ik heb ook een blog, ik zou meer er uit kunnen halen maar “wie zit nou op mij te wachten?”
  ik vind het ook leuk om reacties te krijgen en interacties met andere.
  Kortom, ik snap je gevoel ;)

  1. Zo zit ik dus ook vaak. Een hele lap tekst getypt en dan komt de gedachte “Wie zit hier nou op te wachten?”. Stom eigenlijk, want het van je af typen is toch wel erg fijn, ook al komt er geen reactie op. Máár met reacties is het toch een stuk gezelliger ja.

 9. Eigenlijk ken ik niet zo heel veel leuke blogs meer tegenwoordig. Alleen die van jou omdat ik dan op instagram dingen tegen kom met linkjes naar nieuwe logjes waar ik dan weer nieuwsgierig naar word ;)
  Vroeger volgde ik altijd heel veel blogs zoals beautygloss, misslipgloss, lottelovesbeauty, jiami, Betty en Donna en 20 something. Maar veel zijn overgegaan op vloggen wat ik dan weer niet zo leuk vind om naar te kijken of mensen bloggen gewoon minder waardoor ook de interesse minder wordt.
  Ik ben in ieder geval blij dat je het weer opgepakt hebt, want heb jou en je gezin altijd heel leuk gevonden om te volgen. Zo lekker eerlijk en down to earth.
  Maar ik denk dus dat die bezoekers cijfers sowieso minder worden doordat meer mensen nu vlogs kijken i.p.v. blogs lezen.
  Maar die logjes waarin je je hart luchtte en over de kinderen vond ik sowieso altijd het leukste om te lezen. En de recepten.

  1. Dank je wel voor je lieve woorden <3 Ik houd zelf ook niet zo van vlogs, het duurt mij altijd te lang. Een blogpost lees je even snel tussen alle bezigheden door, voor een vlog moet je vaak even zitten. Heb ik niet altijd tijd voor of zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *