Een “nieuw begin”

Een “nieuw begin”

Keer op keer sprak ik met mijzelf af om het bloggen nu écht vol te houden, maar zoals je aan de datum van mijn hiervoor geplaatste post kunt zien…is dat niet gelukt *oops!*. Maandenlang ergerde ik mij aan het feit dat ik het maar niet kon oppakken zoals in de tijd van mijn vorige website. Ik kon deze gedachte niet loslaten, de irritatie werd alsmaar groter en dat zorgde er uiteindelijk voor dat het bloggen op een nog lager pitje kwam te staan dan dat het al stond.

Toen mijn dochter L. tijdens een gesprek aan mij vroeg wat ik nu eigenlijk zelf leuk vond om te doen kon ik daar geen antwoord opgeven. Behalve dat ik mijn planten erg leuk vind wist ik het gewoon niet en daar schrok ik eigenlijk best van. Na wat praten kwam ik uiteindelijk toch weer terug bij het bloggen, want ook al wil dat dus niet zo goed lukken, ik vind dat wel nog steeds erg leuk om te doen. Daarnaast verzin of probeer ik graag nog steeds nieuwe recepten uit, om er vervolgens mooie foto’s van proberen te maken.
nieuw-begin
L. vroeg mij waarom ik dat niet gewoon weer zou doen en het enige dat mij tegenhield was dat ik het gevoel had er geen tijd meer voor te hebben. Tijd dat ik dus eigenlijk wel heb, want de kinderen hebben allang niet constant meer mijn aandacht nodig en het huis kan ook écht wel een keertje zonder een grote schoonmaak. Dus ja, ik ga er gewoon weer eens tijd voor maken. Tijd voor mijzelf en wat ik leuk vind.

Een “nieuw begin” zou niet compleet zijn zonder een nieuwe layout en zo ben ik daar ook meteen even voor gaan zitten. Voor het eerst sinds meer dan 10 blogjaren ben ik afgestapt van een gescrapte header. Stelt voor jullie niets voor, maar voor mij was dat heel wat haha. Dat was toch echt wel mijn trademark geworden. Maar het werd tijd voor iets anders en ik moet zeggen dat ik de header toch wel erg tof vind zo.

Op mijn blog zal ik mij vanaf nu gaan focussen op mijn indoor jungle en het delen van recepten, misschien een printable hier en daar. Persoonlijke verhalen over mijn gezin zal ik echter niet meer delen. Mijn kinderen hebben inmiddels een leeftijd bereikt waarop zij dit zelf niet meer willen en daarnaast hoeft het van mij ook niet meer. Het was leuk al die voorgaande jaren, maar die tijd is nu gewoon echt voorbij. Ik zal niet iedere dag meer posten zoals voorheen en zal mijzelf geen schema opleggen, maar hoop toch op zijn minst 1x in de week iets te kunnen plaatsen.

Mocht er nog iemand online zijn en dit helemaal hebben gelezen, thanks en alvast een goede week gewenst!

10 gedachten over “Een “nieuw begin”

 1. Heey, wat leuk dat je het weer op pakt! Misschien een quote die je kan helpen: the beginning is always today! Ik kijk uit naar de recepten en al het andere moois dat je gaat delen. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier!

 2. Hi, ik was aangenaamd verrast toen ik een post op fb zag hierover ☺
  Gelijk gelezen. Altijd leuk als je weer blogt.

  Dank je wel en jullie ook een fijne week toegewenst!

 3. Mooie layout in ieder geval en ik ben benieuwd wat er na deze start uit je pen gaat rollen!
  En ik denk inderdaad dat schrijven zonder schema altijd een goede keus is, dat doet altijd ook wonderen voor mijn creativiteit – als het mag ipv moet!

  1. Thanks! Ik ben zelf ook benieuwd haha :D Ik blijf het vooral heel spannend vinden om weer “opnieuw” te beginnen met bloggen, maar gaat vast goed komen. Schrijven zonder schema werkt inderdaad stukken fijner, fijn dat dat voor jou ook werkt ^_^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *