Draadjesvlees naar het recept van mijn vader

Draadjesvlees naar het recept van mijn vader

Als ik een moment moet noemen waarin ik standaard aan mijn vader denk, dan is het wel tijdens het koken. Mijn lieve paps was, net als dat ik ben, iemand die ontzettend graag in de keuken stond om wat lekkers te maken. Salades, soepen, heerlijk stuk varkenshaas of bijvoorbeeld draadjesvlees met stoofperen, hij maakte het altijd met enorm veel plezier.

Tijdens het koken heb ik vaak het gevoel dat hij over mijn schouder meekijkt of heb ik het idee dat hij ieder moment kan binnenkomen om even in de pan te kijken en te proeven van hetgeen dat er inzit. Dat was mijn paps, altijd even proeven haha. Anyway, draadjesvlees daar gaat deze update over. Ik maak mijn draadjesvlees precies hoe ik het van mijn vader heb geleerd en aangezien het zoooo onwijs lekker is en daarnaast makkelijk te maken, hoort dit recept dan ook zeker een plekje op mijn site te krijgen.

Recept Draadjesvlees

Wat heb je nodig:
1 kilo runderlappen of sukadelappen
3 grote gesnipperde uien
4 laurierbladeren
Dijon mosterd, ik gebruik de scherpe variant
knoflookpoeder
paprikapoeder
cayennepeper
peper
zout

Recept draadjesvlees

Smeer het vlees in met de kruiden en mosterd. Verhit wat boter in een pan en schroei het vlees hierin dicht. Haal het vlees uit de pan en bak in diezelfde pan de gesnipperde uien.

Recept draadjesvlees

Voeg het vlees aan de uien toe en giet hier flink wat water in, genoeg om het vlees onder te zetten in ieder geval, en doe de laurierbladeren erbij. Laat dit op klein vuur voor minstens 2 tot 3 uur pruttelen. Houdt het wel in de gaten, als het dreigt droog te koken voeg je wat water toe. Zodra het vlees uit elkaar valt is het klaar.

Draadjesvlees, ontzettend lekker bij aardappelen en gestoofde peren, maar ook bij een patatje is dit enorm goed te doen. Krijg meteen trek, heerlijk!

Eén gedachte over “ Draadjesvlees naar het recept van mijn vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *