All bodies are bikini bodies!

All bodies are bikini bodies!

Wanneer je 22 jaar hebt geleefd met body dysmorphic disorder is het behalen van zelfacceptatie toch best een enorme prestatie. Ik had nooit gedacht dat ik ooit op dat punt zou komen, maar vorig jaar kwam die zelfacceptatie toch om de hoek kijken. Dit lukte mij mede door bodypositive accounts te volgen op Instagram, waar ik zag dat er meer dan één vorm van schoonheid is.

Na 20kg te zijn aangekomen was het best een dingetje om in bepaalde kleding naar buiten te gaan. En als ik al in een strakke jurk naar buiten ging, ging dit niet zonder gevoel van enorme schaamte. Gelukkig lieten de inspirerende posts op de bodypositive accounts mij voelen dat het ook goed is om met een maatje meer van jezelf te houden.

8juni2019-everybodyisabikinibody

Dit positieve gevoel over mijzelf de afgelopen tijd, zorgde ervoor dat ik eergisteren een badpak bestelde. Eén die ik nooit had durven bestellen zonder “de bodypositive movement”. Maar door het zien van al die verschillende prachtige lichamen, ben ik ook de mijne enorm gaan waarderen. Ik heb geen maatschappelijk geaccepteerde maat 36/38, maar ik mag nog steeds houden van mijn lichaam in zijn huidige vorm. Zelfs in een sexy badpak als deze, in een maat 42!

Bovenstaande (linker)foto had ik al op mijn Instagram account gepost, maar wilde het zeker ook op mijn eigen plekje delen. Mocht je nog bodypositive accounts willen volgen, zoek dan zeker even naar de volgende: @mayralouise, @lovaeij, @dutchbodyposi, @tatjanaalmuli, @curvesfordecades, @bodypositivelot en @thebiggerblog. Er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar deze zijn even diegene die in mij opkomen. Ik wens je een heel fijn weekend toe!

4 gedachten over “All bodies are bikini bodies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *