7 nieuwe planten in huis, mijn bestelling van plantje.nl

7 nieuwe planten in huis, mijn bestelling van plantje.nl

Wat ik toch wel erg mis sinds deze vreemde tijd, is het struinen door een tuincentrum. En natúúrlijk het thuiskomen met een nieuwe plant. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog één keer ben geweest, maar de sfeer was niet echt relaxed. Dus dat doe ik voorlopig niet meer. Om toch aan nieuwe plantjes te komen, besloot ik online een bestelling te plaatsen bij Plantje.nl.

Het heeft 17 lange dagen geduurd, maar ik heb ze! Er werd een flinke doos bezorgd met daarin de 7 bestelde planten. Stuk voor stuk prachtexemplaren in goede conditie.

Philodendron Imperial Green: Ik wilde graag een iets grotere plant op de bijzettafel voor naast mijn mooie Alocasia Portadora en kwam uit bij deze plant.

Calathea Network: De enige Calathea die bij mij geen spint krijgt én in leven blijft. Het patroon is zo mooi!

Zamioculcas of ZZ plant: Toen ik net met mijn plantenhobby begon had ik een plant als deze, helaas is hij na enige tijd doodgegaan. Denk dat ik hem teveel water gaf. Ik weet nu gelukkig wat meer van planten af en wil het nog een keer proberen. Ik heb meteen gekozen voor een iets groter formaat.

Maranta Leuconeura ‘Fascinator Tricolor’: Deze Maranta heb ik eerder in mijn bezit gehad en deze groeide geweldig, totdat vele trips mijn huis vonden. De plant overleefde het helaas niet, zo jammer. Nu zijn we twee jaar verder en wil ik het toch weer proberen, het blijft namelijk een mooie plant.

Maranta Leuconeura ‘Kerchoveana’: Ook deze plant heb ik eerder in mijn bezit gehad. Hij deed het niet goed bij mijn moeder thuis, dus mocht ik hem hebben. Altijd leuk om een plantje erbovenop proberen te helpen, iets dat bij deze ook super lukte.  Maar helaas, ook hij ging kapot door die rotbeestjes. Nu hard hopen dat dit niet meer gebeurd en deze nieuwe Maranta mag opgroeien tot een veel grotere plant.

Adiantum Fragrans Varen ‘Venushaar’: Mark wilde toch ook wel een plant uitkiezen en ging voor deze varen. Ik vind hem geweldig leuk met zijn kleine blaadjes. Als hij net zo goed in leven blijft als de Blue Star Fern die hier staat, dan komt het allemaal goed.

Epipremnum ‘Golden Pothos’ of ‘Neon Pothos’: Ik zag deze plant voor het eerst op het instagram account van Jamie’s Jungle en had mijzelf voorgenomen dat als ik hem tegenkwam, ik hem zou kopen. In real-life was ik hem nog niet tegengekomen, maar online nu dus wel. En zo heb ik eindelijk dit prachtexemplaar in mijn bezit.

Mijn bestelling bij plantje.nl #zijdieblogt #urbanjungle #plants

Ik ben zeer tevreden over de planten van plantje.nl, over het contact dit keer wat minder. Ik kan begrijpen dat het nu tijdens deze coronacrisis allemaal drukker is, maar ik vind dat wanneer een pakket een aantal dagen later dan vermeld (via track&trace) verstuurd wordt, dit best gecommuniceerd kan worden. Wat langer wachten op mijn bestelling vind ik echt niet erg, maar laat het weten. Ik zat er nu dus wel een aantal dagen op te wachten voor niets en wist niet hoe of wat. Maar goed…het is uiteindelijk allemaal goed gekomen, ze staan inmiddels mooi te pronken in huis en daar gaat het uiteindelijk om. Fijne vrijdag!

5 gedachten over “7 nieuwe planten in huis, mijn bestelling van plantje.nl

 1. Ohhh ik ben verliefd op het Venus haar! (Klinkt toch een beetje discutabel)

  Vorige week heb ik de kneusjes box besteld bij plantje.nl. Ben heel benieuwd. Levertijd ook pas 8 mei, dus even wachten. Volgens mij staat er dan niet bij welke plant het is als je het krijgt, dus dat wordt een leuke puzzeltocht aangezien ik niet zo thuis ben in de planten haha.

  Ken je de app plantsome al? Misschien niet meer te doen met zoveel planten in huis, maar ik vind het een leuke app!

  1. Hahahaha! Het is ook wel een heel leuk plantje inderdaad haha :)

   Jeetje, dat is nog even wachten. Wel spannend, ben benieuwd wat er allemaal in zal zitten. Via die app kun je misschien wel de juiste benamingen vinden. Ik ken hem inderdaad, heb hem zelf alleen niet op mijn mobiel staan.

 2. Mooie planten heb je uitgekozen.
  Ik had de kneusjesbox besteld. Ik moest wel even goed uitzoeken welke planten het waren en of deze giftig waren voor huisdieren. Die heb ik mooi aan mijn moeder gegeven. Zij kon daar wel ruimte voor vinden. :)
  Ik had een ruime datum vooruit uitgekozen. De box kwam onverwacht alsnog 1,5 week eerder. Vind ik ook vreemd. Verder zijn het prima planten. De varen ziet er leuk uit!

  1. Leuk zo’n kneusjesbox en wat lief dat je meteen je moeder blij hebt gemaakt met wat plantjes. Gelukkig waren de planten prima in orde, dat scheelt weer. Geniet van je nieuwe aanwinsten! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *