Rijstpannetje met o.a. tomaat, kipfilet en rookworst

Rijstpannetje met o.a. tomaat, kipfilet en rookworst

De afgelopen dagen waren van prima temperatuur, maar wel een stuk grauwer dan een goede twee weken geleden en dat zorgt bij mij voor zin in de herfst. Jep, nu al. Love de herfst! Daarnaast zorgt het bij mij ook voor zin in andere avondmaaltijden. Waar ik tijdens de zomerse dagen graag een salade of iets van de barbecue lust, krijg ik nu ineens weer trek in bijvoorbeeld pompoensoep of draadjesvlees met stoofpeertjes.

Recept voor een lekkere pompoenbonensoep #zijdieblogt #recept #recipes #pompoensoep #pompoen #pumpkin #herfst #fall #autumn #soep #soup
heerlijke pompoensoep, het recept kun je hier vinden.

De pompoensoep en het draadjesvlees laat ik nog even voor wat het is, maar een rijstpannetje maak ik toch ook wel met enige regelmaat tijdens de donkerdere dagen. Nu mijn herfstgevoel ontwaakt is besloot ik ook vandaag hier voor te gaan, een rijstpannetje met onder andere tomaat, kipfilet en rookworst. Had van tevoren niet de gedachte om hier een post over te schrijven, maar achteraf ben ik er toch maar even voor gaan zitten haha :)

rijst, gekookt en afgekoeld (hoeveelheid weet ik niet meer, denk zo’n 6 kopjes)
2 stukken kipfilet, in blokjes geknipt
1 rookworst, in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 puntpaprika, in stukjes gesneden
2 handjes doperwten
1 blik tomatenblokjes
1/2 blikje tomatenpuree
eventueel een klein beetje chilisaus
knoflookpoeder
uienpoeder
paprikapoeder
peper
zout

Bak de stukjes rookworst in wat olie rondom bruin, voeg hier de ui aan toe en bak dit voor een aantal minuten. Dan kunnen de stukjes rode en puntpaprika eraan toegevoegd worden, laat dit geheel even staan. Tussendoor wel roeren om aanbranden te voorkomen. Plaats dit in een schaal voor later gebruik.

In dezelfde pan bak je de blokjes kipfilet (gekruid met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder) in een aantal minuten gaar. Voeg hier vervolgens de gebakken rookworst, ui en paprika weer aan toe. Dan kan daarna de tomaat in blik, een 1/2 blikje tomatenpuree, chilisaus en de gekookte rijst erbij. Roer dit flink door, voeg de doperwten toe en breng dit geheel op smaak met bovengenoemde kruiden. Laat nog even staan op zacht vuur om het geheel op te warmen. That’s it! Gemakkelijk, maar lekker.

Alvast een fijne week gewenst.

Nog geen reacties op deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *