Recept voor een lekkere minestrone soep

Recept voor een lekkere minestrone soep

Zondag is hier vrij regelmatig de dag dat ik een verse soep maak, vaak is dat dan groente-, kippen- of saoto soep. Wanneer het buiten wat kouder wordt maak ik ook graag pinda- of paprikasoep. Maar zo nu en dan probeer ik ook eens een nieuw recept uit. Hier zijn mijn kinderen het niet altijd mee eens, vooral niet wanneer er veel groentes in worden gebruikt. Dat kan dat best weleens zorgen voor een rotgevoel wanneer de kinderen iets wéér niet lusten. Maar ja, dat is dan helaas pech voor hen. Het avondeten bestaat uit meer dan alleen pizza’s, pannenkoeken en patat toch.

Minestrone soep

Vorige week maakte ik voor het eerst een Minestrone soep en ja vol met groentes, dus mijn kinderen waren er helaas niet gek op. Mark en ik daarentegen wel en omdat hij ons enorm smaakte wil ik graag het recept met je delen. Op Pinterest zocht ik naar wat er onder andere allemaal in deze soep “hoort” en zo ging ik aan de slag.

Voor de soepballetjes:
500 gram gehakt
1 grote ui, fijngesnipperd
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1,5 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
peper en zout naar wens

Meng bovenstaande ingrediënten met elkaar en maak hier kleine soepballetjes van. Plaats de balletjes vervolgens in de koelkast tot je het weer nodig hebt.

Voor het bouillon:
2 winterwortels, in kleine blokjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
2 grote uien, fijngesneden
4 tenen knoflook,geperst/fijngehakt
3 liter runderbouillon (van 5 tot 6 tabletten)
1 grote courgette, in kleine blokjes gesneden
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree van 140 gram
1 grote blik witte bonen, spoel de bonen voor gebruik af
2 flinke handen verse spinazie
2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
1,5 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 eetlepel chilipoeder
1 theelepel laurierpoeder
eventueel spaghetti, hoeveelheid naar wens
een klein beetje olijfolie

Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hier op laag vuur de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de runderbouillon, tomatenpuree, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, oregano, laurierpoeder en chilipoeder toe. Roer dit door en dan kun je de soepballetjes, de courgette en eventueel de spaghetti erbij doen. Laat dit, op zacht vuur, staan voor zo’n 10 tot 15 minuten. Daarna kunnen de witte bonen erbij en zo ook de spinazie, geef dit een minuut of 5 en dan is je soep klaar om opgediend te worden.

Minestrone soep

Mocht je nog een tip hebben voor een heerlijke soep, laat het mij zeker weten. Een hele fijne zondagavond gewenst <3

4 reacties op “Recept voor een lekkere minestrone soep

  1. Goh, da’s grappig! Volgens mij heb ik afgelopen week op pinterest hetzelfde recept gevonden… heb ‘m ook gemaakt en ook wij vonden het een heerlijk soepje, en zelfs twee van onze drie kids vonden het heerlijk! Die derde klaagde ook over de hoeveelheid groente 🤣…
    En wat andere soepjes betreft: bij ons is champignonsoep ook favoriet bij de kids, courgettesoep en venkelsoep gaat er ook goed in en straks in het najaar, als het wat kouder wordt, is pompoensoep ook
    zooo lekker!! 😋🤗
    Groetjes!!

    1. Op Pinterest is een recept als deze inderdaad veel te vinden ja. Wat een geluk dat er in ieder geval 2 van je kids de soep lekker vonden haha :D

      Champignonsoep lust alleen ik, maar dat kan ik ook wel weer eens zelf maken. Courgette-, venkel- en pompoensoep heb ik allen nog nooit gemaakt/gegeten, ik ga eens kijken of ik daar binnenkort verandering in kan brengen ^_^

      Groetjes terug!

  2. Hoi Gonny, gisteren de soep gemaakt en iedereen hier vond het lekker! Bedankt voor het delen van het recept, de soep is hier in huis een blijvertje! Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *