Recept voor bruine bonensoep

Recept voor bruine bonensoep

Bruine bonensoep, je kunt het kopen in blik of in een zak in de supermarkt of je maakt het heel gemakkelijk zelf. Sinds vijf jaar kies ik voor de laatste optie en is deze soep niet meer weg te denken tijdens de koude(re) dagen. Een met groente gevulde soep die mijn kinderen lekkerder vinden dan de minestronesoep van vorige keer. Ze scheppen vaak zelfs een tweede keer op.

Recept voor een lekkere bruine bonensoep #zijdieblogt #recept #recipes #bruinebonensoep #soep #soup

Vorige week maakte ik de soep weer en hebben we er heerlijk van gesmuld. Voordat de pan werd leeg gegeten zag ik nog kans om snel wat foto’s te schieten, zo kan ik weer een recept delen.

Wat je nodig hebt is het volgende:
2 potten bruine bonen, waarvan 1,5 pot gepureerd
0,5 rookworst in blokjes
0,5 rookworst in plakjes
1 zak soepgroente
1 grote ui, fijngesnipperd
1 (runder)bouillonblokje
1 theelepel tomatenpuree
2 tot 4 tenen knoflook, geperst/fijngehakt
1 tot 2 eetlepels chilisaus
(olijf)olie
water, hoeveelheid naar wens
peper en zout naar smaak

Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hier op laag vuur de ui, knoflook, de soepgroenten en de blokjes rookworst in voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenpuree, chilisaus (ik kan dus echt niet zonder chilisaus haha), bruine bonenpuree, de overige bruine bonen, de plakjes rookworst en het bouillonblokje toe. Nu kun je voorzichtig wat water toevoegen tot de soep een door jou gewenste dikte heeft, roer dit door. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout en laat de pan nog voor zo’n 10 minuten op zacht vuur staan. Daarna is de soep klaar om opgediend te worden.

Recept voor een lekkere bruine bonensoep #zijdieblogt #recept #recipes #bruinebonensoep #soep #soup

Mark en ik eten onze soepen graag met wat rijst, maar zonder is dit ook enorm lekker. Ik maakte een iets grotere pan zodat ik ook wat kon invriezen voor deze of volgende week. Verheug mij er nu alweer op! Fijne donderdag <3

7 reacties op deze post

7 reacties op “Recept voor bruine bonensoep

 1. Hmm ziet er lekker uit jouw recept. Ik maak het altijd op een andere manier maar ga dit zeker ook eens proberen.
  Vooral de chilisaus lijkt me een lekkere aanvulling!
  Gebruik jij hot of sweet chili?

  1. Ik gebruik sweet chili vanwege de meiden, die zijn niet zo gek op pittig. Maar hot chili zal ook zeker erg lekker zijn.

   Ben wel erg benieuwd naar hoe jij (jij de keukenprinses) je bruine bonensoep maakt, dus als je die zou willen delen…heel graag ^_^

   1. Nou dat jij mij keukenprinses noemt vind ik een heel groot compliment! Bedankt!
    In je Cherryfizz tijd vond ik je recepten altijd al heel fijn om te lezen en te maken natuurlijk.

    Ik gebruik altijd het recept van mijn mams, lekker ouderwets. Grootste verschil is dan dat de groenten niet aangebakken worden eerst maar het lijkt me eigenlijk heel lekker dus daarom ga ik jouw recept zeker proberen. Ook heb ik er altijd nog balletjes in van verse worst (dus uit de worst vorm gehaald en daar balletjes van gemaakt)

    Ik ga hem er eens bijzoeken en dan deel ik hem zeker met je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *