Recept: vanille-kaneel cupcake met appelmoes en een heerlijke botercrème

Recept: vanille-kaneel cupcake met appelmoes en een heerlijke botercrème

Hiep hiep hoera, vandaag is Emmilyn 5 jaar geworden! Afgelopen zaterdag hebben we haar verjaardag gevierd met familie en vrienden, maar vandaag slaan we natuurlijk niet over. Een klein feestje met het gezin. Vanochtend kreeg ze twee kleine cadeautjes waaronder de eenhoorn diadeem en het rokje, beiden moesten natuurlijk aan naar school haha. Ben benieuwd hoe ze het vandaag heeft gehad op school en hoe het trakteren is gegaan.

vanille-kaneelcupcake-appelmoes-hoera

Anyway, geen feestje zonder taart of cupcakes en met die reden wilde ik vanochtend de keuken induiken voor het maken van eenhoorn cupcakes. Helaas ging dit niet door, ik kon namelijk een deel van mijn benodigde bakspullen niet vinden. Zo jammer! Maar de Multivlaai is dichtbij huis, dus heb ik daar wat lekkers gekocht voor wanneer ze weer uit school is. Probleem opgelost.

Vanille-kaneel cupcake gevuld met appelmoes en getopt met heerlijke botercrème #zijdieblogt #recepten #vanille #recipe #recipes #cupcake

Een blogpost over de eenhoorn cupcakes stond dus eigenlijk gepland voor vandaag, maar helaas. Gelukkig heb ik nog wel wat andere cupcake recepten achter de hand, dus dan deel ik er daar één van. Het recept voor heerlijke vanille-kaneel cupcakes gevuld met verse appelmoes en getopt met een lekkere botercrème.

Vanille-kaneel cupcake gevuld met appelmoes en getopt met heerlijke botercrème #zijdieblogt #recepten #vanille #recipe #recipes #cupcake

Ingrediënten voor 16 tot 20 vanille-kaneel cupcakes:
230 gram (patent) bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille aroma
1 tot 2 theelepels kaneel
3 middelgrote eieren
100 ml melk
een mespuntje zout

Ingrediënten voor appelmoes:
3 grote zure appels
1 eetlepel kaneel

Ingrediënten voor vanille-kaneel-basterdsuiker botercrème:
200 gram boter, op kamertemperatuur
175 gram suikerbakkerspoeder
10 tot 20 ml room of melk
2 theelepels vanille aroma/extract
1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel kaneel

Vanille-kaneel cupcake gevuld met appelmoes en getopt met heerlijke botercrème #zijdieblogt #recepten #vanille #recipe #recipes #cupcake

Verwarm je oven voor op 175ºC en plaats de cupcake vormpjes in een muffin pan. Mix de boter totdat deze zacht is, voeg daarna de suiker en de eieren toe en mix dit voor ongeveer 3 minuten.

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een schaal en voeg dit met de melk en de vanille aroma aan je mixer(schaal) toe en meng dit alles tot een geheel. Wil je chocolade cupcakes maken dan voeg je hier de cacaopoeder/gesmolten chocolade toe. Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot ongeveer de helft, en bak de cupcakes voor 15 tot 20 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van je cupcake, komt deze er schoon uit dan zijn je cupcakes klaar en kun je ze op een rooster laten afkoelen.

Vanille-kaneel cupcake gevuld met appelmoes en getopt met heerlijke botercrème #zijdieblogt #recepten #vanille #recipe #recipes #cupcake

Tijdens het wachten tot de cupcakes klaar zijn kun je alvast de verse appelmoes maken. Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en doe dit met een laagje water en de kaneel in een pan op gemiddeld vuur tot de appelen zachter zijn. Haal dan de pan van het vuur en laat het ietwat afkoelen.

Zodra je de appelen op het vuur hebt gezet kun je beginnen aan de botercrème. Doe de boter in een schaal en mix dit tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de suikerbakkerspoeder, vanille extract, kaneel, basterdsuiker en melk of room toe en meng dit, voor zeker een paar minuten, tot een mooi geheel. De botercrème is nu klaar voor gebruik.

Vanille-kaneel cupcake gevuld met appelmoes en getopt met heerlijke botercrème #zijdieblogt #recepten #vanille #recipe #recipes #cupcake

Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld maak je een holletje in het midden van de cupcake tot een aantal mm boven de bodem. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een appelboor. Bewaar hetgeen dat je uit de cupcakes haalt, je hebt een gedeelte ervan strak weer nodig. Schep nu wat van de appelmoes in de holletjes van de cupcakes. Met de stukken cupcake van de vorige stap kun je de cupcakes weer dichten. Vervolgens kun je de botercrème erop spuiten met een spuitzak en spuitmondje en eventueel versieren met een stukje appel.

Hoop dat dit recept weer gewaardeerd wordt, hele fijne dag gewenst!

2 reacties op deze post

2 reacties op “Recept: vanille-kaneel cupcake met appelmoes en een heerlijke botercrème

  1. beetje laat maar alsnog gemeend± Gefeliciteerd!
    het lijkt mij aan de ene kant niet erg lekker met appelmoes maar het ziet er wel heerlijk uit dus waarschijnlijk is dat ook zo haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *