Recept: Nasi van bloemkoolrijst

Recept: Nasi van bloemkoolrijst

Jaren geleden had ik een ‘te maken in de keuken lijst’ waarop van alles stond wat ik ooit nog eens wilde koken of bakken. Op die lijst stond ook bloemkoolrijst. Het maken ervan is alleen nooit gebeurd, tot gisteren. Gisteren besloot ik namelijk om van bloemkool, nasi te maken. Het klinkt vreemd, maar het was echt lekker.  Als je er niet bij nadenkt tijdens het eten, dan smaakt het nog best naar nasi.

Het is ontzettend makkelijk te maken. Je snijdt en wast de bloemkool, even droog deppen en vervolgens rasp of maal je de bloemkool (in de keukenmachine) tot rijst. Dat is eigenlijk alles om bloemkoolrijst te maken. Ik maakte er zelf vervolgens nasi van.

Nasi van bloemkoolrijst

Verhit wat olie in een wok en fruit hierin een fijngesnipperde ui. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe, even omscheppen en breng dit op smaak met peper, zout, zoete en zoute soysaus en knoflookpoeder. Daarna voeg je de doperwten en paprika toe, doorroeren en zodra de doperwten gaar zijn is je nasi klaar. Dat is alles! Je zou er eventueel ook nog kipfilet aan kunnen toevoegen natuurlijk, maar zonder is dus ook erg lekker.

2 reacties op “Recept: Nasi van bloemkoolrijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *