Recept: Bloemkoolnasi

Recept: Bloemkoolnasi

Jaren geleden had ik een ‘te maken in de keuken lijst’ waarop van alles stond wat ik ooit nog eens wilde koken of bakken. Op die lijst stond ook bloemkoolrijst. Het maken ervan is alleen nooit gebeurd, tot gisteren. Gisteren besloot ik namelijk om van bloemkool, nasi te maken. Het klinkt vreemd, maar het was echt lekker.  Als je er niet bij nadenkt tijdens het eten, dan smaakt het nog best naar nasi.

Het is ontzettend makkelijk te maken. Je snijdt en wast de bloemkool, even droog deppen en vervolgens rasp of maal je de bloemkool (in de keukenmachine) tot rijst. Dat is eigenlijk alles om bloemkoolrijst te maken. Ik maakte er zelf vervolgens nasi van.

Je doet wat olie in een wok en fruit hierin een fijngesnipperde ui. Vervolgens kan de bloemkoolrijst erbij en breng je dit op smaak met peper, zout, zoete en zoute soysaus en knoflookpoeder. Dan kunnen de doperwten en paprika er bij, even doorroeren en zodra de doperwten gaar zijn is je nasi klaar. Dat is alles! Je zou er eventueel ook nog kipfilet aan kunnen toevoegen natuurlijk, maar zonder is dus ook erg lekker.

Eén reactie op “Recept: Bloemkoolnasi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *