Kaneelbroodjes met roomkaasfrosting

Kaneelbroodjes met roomkaasfrosting

Terwijl mijn man en oudste dochter samen bezig zijn met het plaatsen van deuren op de bovenverdieping, wilde de jongste met mij iets lekkers bakken. Zij is gek op kaneel, dus ik wist bijna zeker dat ze zou kiezen voor de suikerkaneel balletjes, kaneelbroodjes of fiadoe. Kaneelbroodjes wilde ze dit keer, dus die hebben we gemaakt.

Het is alweer even geleden dat ik deze gemaakt heb, dus het was maar de vraag of het nog allemaal zou lukken. Maar het is gelukt hoor en hoe. Nog beter dan ooit tevoren eigenlijk. Aangezien dit recept nog niet op mijn site stond, heb ik uiteraard wat foto’s geschoten en het recept uitgeschreven.

Ingrediënten voor het deeg:
150 ml volle melk
een zakje gist
1 ei + 1 eigeel
100 gram roomboter, gesmolten
75 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
500 gram bloem
1 mespuntje zout

Ingrediënten voor de vulling:
80 gram zachte boter
175 bruine basterdsuiker
15 á 20 gram kaneel

Ingrediënten frosting:
150 gram roomkaas
50 gram roomboter
100 gram poedersuiker
vanille aroma

Verwarm de melk tot handwarm in een pan of de magnetron. Giet dit over in een mixerschaal en voeg hier de gist, suiker, vanillesuiker, het ei + eigeel en gesmolten boter aan toe en mix dit voor een minuut. Voeg daarna het bloem en zout toe en meng dit met de hand tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat dit voor een uur á anderhalf rijzen.

Wanneer het deeg is verdubbeld in grootte, kun je het uitrollen tot een rechthoek met een dikte van ongeveer 1 centimeter.Bestrijk dan de bovenzijde met zachte boter. Maak daarna een mengsel van bruine basterdsuiker en kaneel en strooi dit over het beboterde deeg uit.

Rol het deeg strak op (zorg dat de naad goed vastgedrukt is) en snijd dit in plakken met een dikte van ongeveer 2 centimeter. Plaats de plakken in een ingevette ovenschaal, bakblik of taartvorm en zet dit in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 tot 25 minuten.

Maak ondertussen de frosting in een mixerschaal van de roomkaas, roomboter, poedersuiker en vanilla aroma. Mix dit tot een luchtig geheel. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn besmeer je ze met de frosting. Iets dat mijn jongste op vrijwel alles strooit zijn sprinkles, dus die zitten er bij ons ook overheen. Staat gezellig vind ze haha.

Mocht je dit recept hebben geprobeerd dan zou ik het leuk vinden om te horen wat je er van vond. Fijne avond!

4 reacties op deze post

4 reacties op “Kaneelbroodjes met roomkaasfrosting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *